موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان       بانک اسناد و قراردادهای حقوقی

0 امتیاز
5.3k بازدید
در جرایم رایانه ای و اینترنتی توسط

همسرم بعد از 30 روز زندگی مشترک، منزل مشترک را ترک نموده و مقداری از وسایل  شخصی بنده از جمله  سیم کارتی که سال 1389 خریده بودم و مدت چند ماه از آن استفاده کردم و بعد آن را خاموش کرده بودم و داخل کمد شخصی بنده بود را برداشته و ضمن درخواست طلاق خلعی و صدور حکم در این مدت از این سیم کارت بدون اجازه بنده استفاده نموده تا اینکه بنده متوجه امر شده و با ارائه مدارک به نمایندگی ایرانسل مراجعه  و سیم کارت را سوزانده و مجدد یک سیم تازه گرفته و از ان استفاده می نمایم و یک اکانت تلگرام برای اولین بار از تاریخ خرید اولیه سیم (سال 1389) نصب نمودم که به محض نصب مخاطبین همسرم که با سیم کارت بنده با ان مخاطبین در تماس بوده  به این سیم زنگ زده ولی بنده پاسخگو نبوده و در تلگرام هم پیام میدادند که بنده پاسخگو نبوده  و فقط د رجواب احوال پرسی یکی از دوستانش در تلگرام که فکر میکرد من خانومم هستم، چند پیامی مبنی بر احوال پرسی  رد و بدل شد.

اکنون همسرم بر مبنای ایجاد مزاحمت در فضای مجازی برای مخاطبین از بنده شکایت  کرده که شعبه دادیاری قرار منع تعقیب برای بنده صادر نموده ولی همسرم به قرار منع تقیب اعتراض کرده و شعبه دادگاه  کیفری اعتراض را قبول نموده و با این استدلال ها قرار جلب به دادرسی بنده ضمن قرار تامین وثیقه   صادر کرده:

استدلال قاضی:

1) اولا مالک سیم کارت باید به استفاده کننده از سیم کارت اطلاع میداد که میخواهم سیم کارت را قطع کنم.

2) به استناد اصل 40 قانون اساسی هیچ کس نمی تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر قرار دهد.

3) به استناد ماده 2 و ماده 48 قانون جرایم رایانه ای جرم شنود غیر مجاز را تشخیص داده.

حال استدعا دارم با استدلال حقوقی و فنی پاسخ بنده را بدهید

چون واقعا مظلوم واقع شده و قاضی در کمال ناباور یبنده را محکوم نموده.

 با تشکر

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط

با سلام و احترام،

این مسئله دارای وجوه مختلفی است که بیان تمام نکات آن از طریق مشاوره اینترنتی میسر نیست. اگرچه مالکیت سیم کارت متعلق به شماست، اما طرف مقابل می تواند مدعی اعطای حق بهره برداری از سیم کارت شود که در این صورت محق به استفاده از منافع سیم کارت (منجمله مکالمه و نصب شبکه های اجتماعی و غیره) خواهد بود. بهرحال استناد قاضی بر نقض اصل 40 قانون اساسی و مواد 2 و 48 قانون جرایم رایانه ای استدلال درستی است، بعلاوه اینکه عمل شما می تواند  مصداق ماده 6 قانون جرایم رایانه ای (و در حالت سختگیرانه تر، حسب متن پیام های مبادله شده، حتی مصداق نقض ماده 68 قانون تجارت الکترونیکی) و ماده  یک قانون جرایم رایانه ای نیز باشد.

از سوی دیگر شما می توانید در اقدامی متقابل، ادعای سرقت سیم کارت را مطرح نمایید و از شاکی بخواهید که اسناد و مدارک دال بر اعطای حق بهره برداری از سیمکارت را به محکمه ارائه نماید. بدین ترتیب طرف مقابل را مجبور به عقب نشینی و صرف نظر از شکایت متقابل نمایید. هر چند که جرایمی نظیر جعل و سرقت دارای جنبه عمومی نیز خواهد بود.

در هر صورت چنانچه نمی توانید سرقت سیم کارت از سوی طرف مقابل را اثبات کنید و قادر به ارائه اسناد و مدارک مرتبط با این امر به دادگاه نیستید، توصیه می شود نسبت به اخذ رضایت از شاکی پرونده اقدام نمایید. بهرحال توصیه می شود برای پیگیری امر حتما از وکلای خبره بهره بگیرید.

سوالات مشابه

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی در حوزه فضای مجازی Borhan2

سلام! اینجا مکانی برای پاسخگویی به سوالات حقوقی شماست. لطفا سوالات خود در حوزه جرایم فضای مجازی, استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی, مالکیت فکری و کپی رایت, قراردادهای فناوری اطلاعات، ثبت اختراع و علایم تجاری و غیره را در این سایت مطرح نمایید.

سایت موسسه: www.cyberlaw.ir

تلفن موسسه : 88610340

فکس موسسه : 88628135

ایمیل : info @ ictlaw.ir

رزرو وقت مشاوره حضوری: 09120136257

مشاوره حقوقی

دسته بندی ها

دانلود نمونه شکایت کیفری جرایم رایانه ای و اینترنتی

دانلود نمونه لایحه دفاعیه جرایم رایانه ای و اینترنتی

دانلود نمونه دادخواست حقوقی

سینما وکیل - سینما حقوق

رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری - سایبرلا

رزرو وقت مشاوره حقوقی تلفنی - سایبرلا

وکیل جرایم سایبری متخصص جرایم اینترنتی - سایبرلا

مشاوره با کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر و فناوری اطلاعات  

اینستاگرام موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان

تلگرام موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان

سجاد نعیم وفا , کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر و فناوری اطلاعات

متن کامل قانون جرایم رایانه ای - سایبرلا

متن کامل قانون تجارت الکترونیک - سایبرلا

سینما وکیل - سینما حقوق  

...