موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان       بانک اسناد و قراردادهای حقوقی

0 امتیاز
583 بازدید
در جرایم رایانه ای و اینترنتی توسط

بسمه تعالی سلام وقت بخیر بنده برای مصاحبه کار دانشگاهی چند سوال درباره جرایم سایبری دارم: 1-وضعیت جرایم سایبری از جنبه حقوقی را در جهان چطور ارزیابی می کنید؟ -2-وضعیت جرایم سایبری از جنبه حقوقی را در ایران چطور ارزیابی می کنید؟ 3-چه خلا ها و چالشهای حقوقی در زمینه جرایم سایبری وجود دارد؟ 4- کیس های حقوقی در حوزه جرایم سایبری که با آنها مواجه می شوید اکثرا مربوط به کدام جرایم است؟ 5-هر نکته ای که لازم می دانید در زمینه جرایم سایبری از جنبه حقوقی بفرمایید. تشکر فراوان خدا خیرتان دهد

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط

با سلام و احترام،

هر یک از سوالات فوق می‌تواند موضوع یک مقاله جامع باشد، متاسفانه پاسخگویی به آنها از طریق مشاوره اینترنتی میسر نیست.

پیروز و سربلند باشید

توسط
سلام و درود
توفع پاسخهای طولانی نیست. ممنون می شوم هرسوال در حد دوسه جمله مرقوم بفرمایید.

تشکر فراوان
0 امتیاز
توسط

 

وضعیت جرایم سایبری از جنبه حقوقی را در جهان چطور ارزیابی می کنید؟

با گسترش روزافزون فضای سایبر و جوانب مختلف آن و وابستگی بیشتر زندگی انسان به این فضا، چالش‌های حقوقی متعددی نیز ظهور می‌یابد. اما با توجه به نوظهور بودن این چالش‌ها معمولا رویه خاصی در برخورد با این جرایم وجود ندارد و بالاخص در حوزه‌های بین‌المللی باید شاهد همکاری بیشتر کشورها با یکدیگر باشیم که متاسفانه تابحال این هماهنگی و همکاری جلوه پرفروغی نداشته است.

از سوی دیگر، تنوع و پیچیدگی این نوع از جرایم نیز موجب بروز یکسری موانع در پیگردی قانونی این جرایم گردیده است که با توجه به گستره جهانی بروز جرایم، امکان یافتن متهمین و محکومیت آنها دشوار خواهد بود.

 

وضعیت جرایم سایبری از جنبه حقوقی را در ایران چطور ارزیابی می کنید؟

تاکنون در کشور ایران گام‌های مناسبی در برخورد با جرایم سایبری برداشته شده است. تصویب قانون جرایم رایانه‌ای و اجرایی شدن آن از سال 1388 و تشکیل پلیس تخصصی فتا در ایران و نیز تاسیس دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای در زمره این اقدامات قرار دارد. اما با تمام این احوال هنوز چالش‌های متعددی در این حوزه وجود دارد که پاسخ روشنی برای آنها وجود ندارد. بواسطه پویایی بسیار زیاد این حوزه، ضروری است تا قوانین نیز در بازه‌های زمانی کوتاه مدت مورد بازنگری قرار گیرد و همکاری با سایر کشورها نیز گسترش یابد.

 

چه خلاها و چالشهای حقوقی در زمینه جرایم سایبری وجود دارد؟

برخی از چالش‌های این حوزه بواسطه عدم صراحت قانون است و برخی از چالش‌ها نیز در میدان اجرا و بواسطه عدم وجود رویه یکسان پدید آمده است. بعلاوه اینکه برخی از جرایم جدید یا شیوه‌های نوین ارتکاب جرم نیز هنوز جرم‌انگاری نگردیده یا تناسبی میان جرم و مجازات آن وجود ندارد. به عنوان مثال در حوزه ارزهای دیجیتال هنوز تصمیم واحدی اتخاذ نگردیده و جدای از ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه، برخی از افراد نیز مورد سوءاستفاده و کلاهبرداری قرار می‌گیرند که بواسطه ترس از عواقب حقوقی مسئله، شرایط لازم جهت پیگیری حقوقی مشکل را فراهم نمی‌یابند. به عنوان مثالی دیگر، جرم هک و دسترسی غیرمجاز به سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یکی از مواد چالش برانگیز قانون جرایم رایانه‌ای است که باید دقیق‌تر مورد مداقه قرار گیرد و شقوق مختلف جرم دسترسی غیرمجاز را تحت پوشش قرار دهد.

 

کیس های حقوقی در حوزه جرایم سایبری که با آنها مواجه می شوید اکثرا مربوط به کدام جرایم است؟

بطورکلی و از حیث آماری، بیشتر جرایم چه در ایران و چه در دنیا مربوط به حوزه جرایم مالی است. اما جرایمی نظیر هک و نفوذ، تهدید و توهین در فضای مجازی، و یا انتشار تصاویر خصوصی و مواردی از این قبیل نیز بسیار رایج است. سایر جرایم نیز از حیث آماری در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

 

هر نکته ای که لازم می دانید در زمینه جرایم سایبری از جنبه حقوقی بفرمایید

جدای از بحث آموزش به خانواده‌ها و افزایش سواد رسانه‌ای عموم مردم در مواجهه با فضای مجازی، از حیث حاکمیتی باید فضای مجازی به عنوان بخشی از دنیای حقیقی نگریسته شود و نهادهای حاکمیتی با جدیت بیشتری برای این حوزه برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری نمایند. متاسفانه عملکرد نهادهای حاکمیتی از حیث پاسخ‌گویی به چالش‌های این حوزه و یا توسعه فضای مجازی به عنوان یکی از ابزارهای شکوفایی اقتصادی چندان قابل قبول نیست و با این حوزه منفعلانه برخورد می‌شود.

 

پیروز و موفق باشید

سوالات مشابه

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی در حوزه فضای مجازی Borhan2

سلام! اینجا مکانی برای پاسخگویی به سوالات حقوقی شماست. لطفا سوالات خود در حوزه جرایم فضای مجازی, استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی, مالکیت فکری و کپی رایت, قراردادهای فناوری اطلاعات، ثبت اختراع و علایم تجاری و غیره را در این سایت مطرح نمایید.

سایت موسسه: www.cyberlaw.ir

تلفن موسسه : 88610340

فکس موسسه : 88628135

ایمیل : info @ ictlaw.ir

رزرو وقت مشاوره حضوری: 09120136257

مشاوره حقوقی

دسته بندی ها

دانلود نمونه شکایت کیفری جرایم رایانه ای و اینترنتی

دانلود نمونه لایحه دفاعیه جرایم رایانه ای و اینترنتی

دانلود نمونه دادخواست حقوقی

سینما وکیل - سینما حقوق

رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری - سایبرلا

رزرو وقت مشاوره حقوقی تلفنی - سایبرلا

وکیل جرایم سایبری متخصص جرایم اینترنتی - سایبرلا

مشاوره با کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر و فناوری اطلاعات  

اینستاگرام موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان

تلگرام موسسه حقوق فناوری اطلاعات برهان

سجاد نعیم وفا , کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر و فناوری اطلاعات

متن کامل قانون جرایم رایانه ای - سایبرلا

متن کامل قانون تجارت الکترونیک - سایبرلا

سینما وکیل - سینما حقوق  

...